Städa & Lägga

Textilgolv och mattor

Alla golv måste hållas efter. Inte bara av hygieniska och estetiska skäl, utan också för att de ska hålla. Om textilgolvet blir omhändertaget på rätt sätt kan det leva mycket länge. Vissa textilgolv behöver specialbehandlingar för att inte bli förstörda medan Shaws mattor tål ångtvätt! De blir rena och fina med vanlig ångtvätt utan att mattan eller miljön ska komma till skada.

Behandling av textilgolv

Minska nedsmutsning och slitage av textilgolv genom att planera området runt en entré rätt. Börja med en rejäl avtorkningszon på ett skrapgaller eller liknande utanför ytterdörren. Följ upp med gummilameller för att skrapa av rester av grus och slask. Avsluta med en torkzon som suger åt sig väta. (Psst… Shaw har fina entrémattor att erbjuda, som tex kollektionen Stepping out med 3 olika tuffningstexturer och 11 färgställningar.)

Underhåll av textilgolv

Vad gäller det dagliga underhållet, så rekommenderas borstvalsdammsugning för att få upp grus och annan smuts som dels lortar ned men också sliter på textilgolvet. 1-2 gånger per år kan lokalerna hetvatten-tvättas. Shaws textilgolv klarar ångtvätt med bibehållen kvalitet. Så kallade pulvermetoder kan också användas i samband med den dagliga skötseln.

Shaw-mattor

Alla Shaw-mattor backas upp av generösa garantier mot fläckar, slitage och fabrikationsfel. Och eftersom Shaws mattor är Cradle to Cradle certifierade, och en EcoWorx®-produkt inte har ett ”slut” på sin livslängd, vi hämtar upp och återvinna det utan kostnad för dig, det är Shaws miljögaranti.

 

 

Behöver du hjälp med att städa, behandla eller lägga textilgolv?